četrtek, 19. januar 2012

Kuhinja LUX

Tokrat predstavljamo kuhinjo Lux ter nekatere materiale, ki se uporabljajo v pohištveni industriji.
Kuhinja Lux, kombinacija bele in zelene
Trenutno zelo moderne in priljubljene so kuhinje v svetlih odtenkih in visokem sijaju. Takšna je tudi kuhinja Lux, v prevladujočih svetlih in živahnih barvah. Narejena je iz mediapana (MDF), prevlečen s folijo v visokem sijaju.

Kuhinja Lux, kapučino s skritimi ročaji
Kaj je MEDIAPAN ali MDF (medium density fiberboard)? Gre za  razmeroma nov material v pohištveni industriji, ki v mnogočem nadomešča klasične iverne plošče in masivo zaradi številnih možnosti obdelave. Narejen je iz finega lesnega prahu, ki je skupaj zlepljen z različnimi smolami. Ima enotno strukturo in gostoto. Ker ima bolj fino strukturo kot iverka, se ga lahko tudi rezka, dela utore, profilira robove ipd., kar je idealno za imitacijo masivnih vratc. MDF se zaključi z lakiranjem ali različnimi vrstami folije.
Kuhinja Lux, krema
Pri modelu Lux je MDF plošča obdelana z visoko sijajno folijo čez robove, zato je fronta enotna, z zunanje strani brez vidnih stikom. Model Lux je dobavljiv v osmih barvah v visokem sijaju.




Celoten katalog kuhinje Lux je dosegljiv na spodnji povezavi: http://www.gros-novak.si/kuhinja-lux.php
Kuhinja Polis, bela

Modelu Lux je podobna po izdelavi tudi kuhinja POLIS kuhinja Polis, le da so fronte obdelane v polmat foliji, ki je še dodatno obdelan proti prstnim odtisom.

Kuhinja Lucenta, peščena
Kuhinja Lucenta je pravtako narejena iz mdf-a, ki pa je lakiran. Prednost kuhinje LUCENTA je, da fronte zaradi lakiranja sploh nimajo vidnega roba. Dobavljiva je v treh barvnih variantah v visokem sijaju.


(C) Gros-Novak, d.o.o. Studio kuhinj Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar