četrtek, 16. april 2015

VRNITEV K RETRO STILU

Ta kuhinja mi je posebej pri srcu, ker je bila ena mojih prvih projektov od a do ž :-), brez nadzora in usmerjanja izkušenejših kolegov. Od takrat je sicer preteklo že mnogo vode, izkušenj se je nabralo za cele elaborate, projektov toliko, da jih več ne štejemo, vsak poseben, drugačen, unikaten.  
Dobili smo povpraševanje preko elektronske pošte z opisom osnovnih želja po moderni kuhinji ter tlorisom, iz katerega so bile razvidne inštalacije ter sam prostor, dolg, ozek, ujet med stopnice prehod od vhoda do bivalnega prostora. Glede na tloris sta bili dani dve osnovni možnosti, kuhinja v ravno linijo ali kuhinja v L s kratkim krakom na levi steni. Na podlagi tega so nastali osnovni idejni izrisi. Narejeni v različnih barvnih kombinacijah ter postavitvah, da si stranka lažje predstavlja različne možnosti postavitve.

 Med izrisovanjem skušamo podati različne opcije, da se stranka lažje odloči glede želja in svojih navad. Dvignjena pečica ali klasično pod pultom, vgraden ali prostostoječ hladilnik, klasične ali dvižne omarice, vgradna ali prostostoječa napa,....


Od tu dalje potem sledijo detajli: izbira barv, materialov ter določanje dokončne postavitve. Izrisala se je želja po enostavnosti ter ravnih linijah. Tako je nastala končna postavitev kuhinje Mela v barvi svetlega hrasta z retro videzom. Mela po italijansko pomeni jabolko, ta vsem poznan sadež z nekaj krasnimi lastnostmi: slastno, sladko, barvito, trdno, močno, domače in zanesljivo, vse karakteristike, ki veljajo tudi za kuhinjo Mela.

Prostostoječ hladilnik, zraven dvignjena pečica, zgornji rob omarice pa poravnan z višino hladilnika in tej višini prilagojene viseče dvižne omarice. Po steni je uporabljena ultrapas stenska obloga.




(C) Gros Novak kuhinje, d.o.o. Notranja oprema Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar