sobota, 24. november 2018

MAJHEN PROSTOR, A VELIKO OPCIJ

V enem od ljubljanskih blokov so v istem stopnišču zmontirane 4 naše kuhinje. Si mislite, da smo naredili samo copy-paste iste postavitve? Ko bi bilo tako enostavno :). 
Vsaka je drugačna in odraža lastnika, tako po postavitvi kot po barvnih kombinacijah.

Pri sledeči kuhinji smo že v začetku našli popolno barvno kombinacijo, kuhinjo Lux z belimi svetlečimi vratci, ter kot kontrast temnejši češnjev pult, obloge in stranice. 

Poleg izbire barv je bila želja tudi zaobljen pult, ki bi se delno zaključil v jedilnici, ter odprte police oziroma kuhinja, ki ne bi bila uniformirana, strogo razdeljena v blok, ampak vsaj delno razgibana in izstopajoča. 

Osnovni tloris s strani projektantov je predvideval postavitev v U, s koritom ob zgornji steni ter kuhališčem na desni steni in pečico pod kuhališčem. Vendar je taka postavitev zaradi stebra z inštalacijami v kotu prekinila delovno površino in otežila "tekoče" kroženje po kuhinji. Ker stranki zunanji odvod nape ni bil tako pomemben kot enotna delovna površina, smo se poigrali z različnimi postavitvami, tudi z drugačno umestitvijo elementov v prostor. 





Skupaj je nastalo kar devet idejnih različic. Poigravali smo se z različnimi oblikovnimi idejami: 
Kakšne viseče omarice umestiti v prostor, več steklenih ali več belih? 
S klasičnim ali dvižnim odpiranjem? 
Odprte police da ali ne in koliko ter kje? 
Slediti osnovnemu predvidenemu tlorisu ali ne?
Shrambne omare predvideti visoke ali srednje, ki dajejo več zračnosti in odprtosti kuhinji?
Koliko shrambnih omar umestiti v kuhinjo, si privoščiti več shrambe ali več delovne površine?



Nastalo je devet različnih izpeljank s končno postavitvijo, v kateri so se po premisleku odrazile vse uporabnikove želje. Sklenjena delovna površina, odprte poličke in bolje več kot premalo shrambe. 









Kuhinja se začne z zaokroženim pultom, ki sega v jedilni del in je prostor za hitro jutranjo kavico. Sledi kuhališče ter enotna delovna površina do korita. Tako je dovolj prostora za nemoteno delo. Na desni je postavljen blok visokih omar, ki je hkrati enoten in razgiban. Več kot dovolj shrambe :). 
Viseče omarice so kombinirane s klasičnim in dvižnim odpiranjem.  

Katalog kuhinje Lux si lahko ogledate v povezavi: https://www.gros-novak.si/moderne-kuhinje/kuhinja-lux.php

Vam je kuhinja všeč in bi imeli podoben stil? Preverite našo ponudbo ali nam pišite za več informacij: https://www.gros-novak.si/izris-na-domu.php




(C) Gros Novak kuhinje, d.o.o. Notranja oprema Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar