sobota, 2. julij 2016

VELIKO DELOVNE POVRŠINE

Včasih stara, sicer lepa in še čisto uporabna kuhinja ne zadovolji več potreb rastoče družine. Malo delovnega pulta in še manj shrambe,  ter ozek prehod, ki onemogoča druženje vseh članov, pa nekaj tehničnih težav z inštalacijami, so vodile k odločitvi po novi, sveži kuhinji.

Osnovne želje: veliko delovne in shrambne površine, ter barve, ki bi se povezovale s preostalim bivalnim delom. Ter razgiban in hkrati uniformiran izgled.
Predlog postavitve brez polotočka. 


Igranje z odprtimi policami.Kot osnovna barva je bila izbrana rjava barva v različnih odtenkih. Kuhinja Cartesia v nežnih lesnih vzorcih s toplim poudarkom, ter posebnimi, kar 22 mm debelini vratci z robom, rezanim pod kotom je bila končna izbira. Poudarek lesu podarja kontrast - kuhinja Lux v beli visok sijaj. Sijajne barve vračajo svetlobo v prostor in tako prostor optično posvetlijo in povečajo. 

Kuhinja zaključena v polotok,
ki delno zapira pogled na kuhinjo
in ji daje občutek intime.


V polotoček zaključena kuhinja,
a z odprtimi bordi, zaradi katerih
prostor deluje bolj odprto. 

Kako dopolniti minimalistične, zaprte in simetrične oblike z razgibanimi odprtimi površinami? Nastalo je več osnovnih idej. 

Osrednji del je bil določen že v začetku: osrednji del kuhinje v obliki črke L, z visokimi omarami levo, kuhališčem ob daljši steni ter koritom desno. Položaj tega so tudi določale inštalacije. Levo shrambni del s hladilnikom, pečico in rolo omarico, ki skriva vse male hišne pripomočke. Ta del je bil dorečen že od začetka.

Ostala sta dva odprta vprašanja - več ali manj polic, jih razvrstiti razgibano ali simetrično? Na koncu je prevladala simetrija, saj poudarja celotno eleganco kuhinje. Ter kako zaključiti polotok? Odločitev je padala za zadnjo varianto z odprtimi bordi. Dodatna delovna površina, a hkrati je prostor odprt in diha.

Rezultat si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji: 
Še nekaj posebnosti:
Kuhinja se nadaljuje v nižje omarice, ki služijo hkrati kot dodatna shrambna površina, povezujejo jedilni in kuhinjski del, ter služi tudi kot klop.

V kotu ob pečici je umeščena rolo omarica za shranjevanje malih gospodinjskih aparatov. 

Celotna linija pulta ob kuhališču je poglobljena na 70 cm, torej res veliko delovne površine. 

Steno zaključuje steklena stenska obloga v nežni beli barvi.


Načrtujete novo kuhinjo? Kontaktirajte nas za ponudbo na tel. 031 386 221 ali el. naslov info@gros-novak.si. Več info v povezavi. 
(C) Gros-Novak, d.o.o. Notranja oprema Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar