sreda, 13. julij 2016

Kam umestiti kuhinjo?

Predstavljajte si velik odprt prostor, kjer kar mrgoli inštalacij za vodo, saj je bila včasih v stavbi gostilna. No, kam postaviti kuhinjo? 

Lahko v en kot ali drug kot ali v tretji kot. Povsod ostane čisto dovolj prostora za jedilnico in dnevno sobo.


Najprej je padla ideja, da bo kuhinja tam, kjer je bil včasih točilni šank. Inštalacije za vodo že pripravljen, samo pravo postavitev je potrebno najti. Kuhališče na otok ali ob steno in enako vodo? Ali oboje na isto linijo? Ter kam postaviti niz visokih shrambnih omaric, levo ali desno? Kako velik otok in se ga pusti odprtega ali delno zapre? To je le nekaj vprašanj, s katerimi smo se ukvarjali. 


Prednost postavitve, v kateri sta kuhališče in korito vsak na svoji liniji je veliko delovne površine na obeh straneh. Tako je dovolj prostora za pripravo hrane, pa tudi za kakšne druge istočasne dejavnosti, recimo peko piškotkov.  

Po drugi strani je postavitev s kuhališčem in koritom na eni liniji bolj praktična, saj se zgolj pomikamo po isti liniji, ne hodimo čez kuhinjo in ne kapljamo po tleh. In na drugi liniji nam ostane res bogata delovna površina. 


V tretji postavitvi je poudarek na velikem, mogočnem otoku, na katerem kraljuje kuhališče, Postavitev na eni strani formalna (blog visokih omar), po drugi strani razgibana (kombinacija omaric in poličk na otoku in v nizu visečih omaric). 

In da ni preveč enostavno :), je stranka dobila še eno postavitev, kjer je osrednji del kuhinje oblikovan v obliko črke L, malce 

Iz nastalih variant postavitev so se začele oblikovati končne podobe kuhinje: kaj pritegne in kaj ne, kaj je "mus" in kaj le želja, katere barve so prijetnejše in slike so se začele povezovati v enotno podobo.....

Le... le da smo potem kuhinjo premaknili na drug konec prostora :). Zakaj bi si poenostavili, če se lahko zakomplicira, si verjetno mislite? No, pa vendarle, kuhinja se je pomaknila k oknom, tako da je delovna površina dobila naravno svetlobo ter iz kuhinje je direkten izhod ven na teraso. Tako da je odločitev padla po temeljitem premisleku.

Ideje, ki so nastale na osnovi prvotnih idej, so se ohranile. Kombinacija lesenih vzorcev in enobarvne bele ali krem sijaj barve, ki poudari lesene vzorce. Izbrana je bila kuhinja CARTESIA v kombinaciji s kuhinjo LUX .

Bele podolgovate viseče omarice optično razširijo prostor, bela sijajna barva pa vrača svetlobo v prostor. Okoli osrednje delovne površine prevladujejo globoki izvlečni predali, otok pa je poglobljen z omaricami, obrnjenimi proti jedilnici. Visoke omarice so namenjene shrambi, v rjavi Cartesia barvi z rahlo strukturirano površino, ki spominja na nebrušeno knauf steno. 
Prevladala je odločitev za skrite ročaje, saj je tako površina vratc gladka in jo je lažje vzdrževati, kuhinja pa je dobila še bolj moderen pridih. 

In končni izdelek? Rezultat si lahko ogledate spodaj:
VAS ZANIMA NAŠA PONUDBA? 
Pišite nam na el. naslov info@gros-novak.si ali pokličite na telefon 031 386 221 za informativno svetovanje na vašem domu. S pomočjo vzorcev vratc, pultov, ročajev vam predstavimo mogoče materiale in obdelave, naredimo 3D izmero prostora, ter idejne 3D izrise, ki vam jih tudi posredujemo na el. naslov ali natisnemo. Izrise se dopolnjuje dokler ne rečete to je to :). Cena svetovanja in izdelave izrisov je 50€ in je enkraten znesek. Več info pri naših svetovalcih ali na SPLETNI STRANI.  


(C) Gros-Novak, d.o.o. Notranja oprema Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar