torek, 13. november 2012

OMARICE ZA KORITO

Kot tudi pri drugih stvareh, imamo pri koritu več možnosti, kakšno omarico izbrati.

Klasična omarica za korito z vratci.

Najbolj pogosta izbira je omarica s klasičnimi vratci. Pri enojnem koritu imamo na voljo omarice z enimi vratci, pri dvojme koritu pa omarica z dvojimi vratci v različnih širinah, odvisno od velikosti korita in prosotra, ki je na voljo. Prednost omaric z navadnimi vratci je v tem, da lahko v omarico postavim orazlične sisteme za odlaganje odpadkov. Od navadnih velikih košev za smeti do vgradnih, delno ali popolnoma izvlečnih in avtomatskih. Pod koritom je tudi dovolj prostora za vgradnjo podpultnega bojlerja. Na dnu omarice se lahko nahaja zaščita za primer izlitja vode.
 

Izvlečna omarica

Poleg klasičnih vratc obstajajo tudi omarice za korito z izvlečnim vozičkom. So enake kot omarice z notranjimi predali, le da teh pri koritu zaradi sifona ni. Prednost take omarice je, da se dno omarice pripelje pred korito, spredaj je dovolj prostora za večje koše za smeti, zadaj pa še vedno ostane dovolj prostora za sifon in čistila. Tako smeti ne nosimo mimo tal, ampak odlagamo direktno iz korita v koš. Je pa taka oamrica dražja kot klasična z vratci.
 
 
 Tretja, a tudi najdražja opcija je predalnik. V zgornjem predalu se nahaja manjši shranjevalni del, ki omogoča shranjevanje gobic, čistil ipd, medtem ko je zadaj prazen prostor, namenjen sifonu. V spodnjem delu je prostor za koše za smeti. Prednost takega predalnika je preglednost in dobra organiziranost, pomanjkljivost pa visoka cena in dejstvo, da imajo koši za smeti lahko le majhno prostornino. Glede na količino smeti, ki jih danes pridelamo dnevno v gospodinjstvih, je to zelo nepraktično.



(C) Gros-Novak, d.o.o. Studio kuhinj Gros-Novak www.gros-novak.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar